آیتم‌های ستاره‌دار در فهرست بها

شرح اقلام هر رشته در فهرست بها به گونه‌ای تنظیم شده است که شامل کارهای عمومی آن رشته باشد. اگر نیاز به مشخصات فنی و اجرایی خاصی برای یک کار وجود داشته باشد و اقلام مربوط به آن با شرح‌های موجود مطابقت نداشته باشند، شرح جدیدی برای آن اقلام طراحی شده و در انتهای گروه مرتبط با شماره جدید درج می‌شود.

توجه داشته باشید که مشخصات فنی اقلام ستاره‌دار باید در دفترچه مشخصات فنی خصوصی آورده شود.


برای تعیین بهای واحد اقلامی که شرح آنها در فهرست بها موجود است اما بهای معینی ندارند، از همین روش استفاده می‌شود. این اقلام به عنوان ردیف‌های غیرپایه در نظر گرفته می‌شوند.


اقلام ستاره دار شامل موارد زیر هستند:


اقلامی که در فهرست بها دارای شرح هستند اما قیمت ندارند.

اقلامی که اصلاً در فهرست بها وجود ندارند.

دستورالعمل اقلام ستاره‌دار


قیمت ردیف‌های پایه توسط سازمان برنامه و بودجه تعیین می‌شود و تمامی هزینه‌های مربوط به چهار عامل کلیدی شامل مصالح، ابزار و ماشین‌آلات، نیروی انسانی و حمل و نقل در این قیمت‌گذاری لحاظ شده است.

به عنوان مثال، هزینه خاک‌برداری یک متر مکعب در زمین سخت شامل تمام هزینه‌های مربوط به اجرای این فعالیت است؛ از جمله اجاره ماشین‌آلات، حقوق راننده، هزینه سوخت و سایر هزینه‌های مرتبط با خاک‌برداری.

بنابراین، اگر برای برآورد و متره از ردیف‌های پایه استفاده کرده‌اید، در واقع روش متره بسته را انتخاب کرده‌اید، چرا که قیمت تمامی فعالیت‌های زیرمجموعه فعالیت اصلی به مانند یک فایل فشرده در نظر گرفته شده است.


آیتم‌های غیرپایه در برآورد یا صورت‌وضعیت‌ها با علامت ستاره شناسایی می‌شوند و به آنها اقلام ستاره‌دار گفته می‌شود. برای محاسبه و تعیین قیمت این اقلام، باید از روش متره باز استفاده کنیم، به این صورت که مجموع هزینه‌های مربوط به یک فعالیت را از جمع هزینه‌های جزئی آن به دست آوریم.
منبع: آکادمی عمران

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد