نمای کرتین وال

نمای کرتین وال یکی از مشهورترین نماهای شیشه‌ای ساختمان است که در آن هیچ بار اضافی ناشی از وزن نما بر سازه وارد نشده و به عنوان یک سازه جداگانه در ساختمان شناخته می‌شود. این ویژگی باعث تمایز این سیستم نسبت به سایر نماها می‌شود و به دلیل داشتن ویژگی‌های مطلوب، در بسیاری از پروژه‌ها در سراسر جهان استفاده می‌شود.

ویژگی های نمای کرتین وال

یکی از ویژگی‌های اصلی نمای شیشه‌ای کرتین وال، ایستا بودن آن است که آن را از سایر نماهای ساختمانی متمایز می‌کند. نمای کرتین وال جدا از ساختمان قرار دارد و تمام وزن شیشه‌ها بر روی سازه نمای کرتین وال وارد می‌شود، بنابراین هیچ بار اضافی به ساختمان اضافه نمی‌شود.

این ویژگی باعث می‌شود که عوامل مختلفی مانند باد و باران تنها بر پوسته خارجی ساختمان تاثیر بگذارند و به پوسته داخلی آن صدمه نرسد. علاوه بر این، سیستم این نما بسیار سبک است، مقاومت مناسبی در برابر عوامل خارجی دارد، سرعت اجرای آن بالاست و همچنین زیبایی ظاهری فوق العاده و قیمت مناسبی دارد.

انواع نمای کرتین وال

نمای کرتین وال را با توجه به فریم شیشه، نحوه اجرا، و ویژگی‌های ظاهری به دو دسته تقسیم می کنند:

  • نمای کرتین وال فریم لس (Frameless)
  • نمای کرتن وال فیس کپ (Face Cap)

روش های اجرای نمای کرتین وال

سیستم کرتین وال از نظر روش ساخت به دو دسته زیر طبقه‌بندی می‌شود:

  1. روش‌ استیک (Stick))
  2. روش‌ یونیتایز (Unitize)

منبع: سایت آکادمی عمرانhttps://academyofcivil.com/ 



مراحل شیب بندی پشت بام

در مناطق با بارش فراوان، ساختمان‌ها با سقف شیروانی و شیب زیاد احداث می‌شوند تا آب باران به سرعت از بام خارج شود. اما در مناطق کم باران مانند تهران، ساختمان‌ها سقف مسطح دارند و توجه به شیب بندی کف بام حیاتی است.

مراحل شیب بندی پشت بام

مراحل شیب بندی پشت بام به سه مرحله زیر تقسیم بندی می شوند:

  1. کروم بندی کف
  2. اجرای جرای کروم بندی
  3. پر کردن فضای بین کروم‌ها

کف کروم بندی، فرایند تقسیم کف بام به بخش‌های کوچکتر با نوارهای باریک از ملات، ارتفاع متغیر و ضخامت تقریبی 10 سانتی متر، از ناودان تا بام انجام می‌شود. این کروم‌ها با افزایش فاصله از ناودان ضخامت بیشتری پیدا می‌کنند.

 

برای اجرای کروم بندی، نقاط دورترین نسبت به ناودان را انتخاب کرده و با ریسمان به محل ناودان متصل می‌کنند. سپس با استفاده از آجر یا ملات، تراز ارتفاعی مناسب برای شیب بندی ایجاد می‌شود. نقاط دیگر نیز با ملات پر شده و کروم با ارتفاع متغیر حاصل می‌شود.

پس از اجرای کروم بندی، فضای خالی بین کروم‌ها با مصالح سبک مانند پوکه یا بتن سبک پر می‌شود. ارتفاع مصالح پرکننده نیز باید با تغییر ارتفاع کروم‌ها هماهنگ شود. این کار با استفاده از شمشه انجام می‌شود، که بین دو کروم حرکت داده می‌شود تا ضخامت مصالح پرکننده مناسبی ایجاد شود. در نهایت، سطح بام با عایق رطوبتی پوشیده و با موزاییک یا آسفالت فرش می‌شود.

برای کسب اطلاعات بیشتر به سایت آکادمی عمران مراجعه کنید.

 


سقف کوبیاکس چیست؟

سقف کوبیاکس، یکی دیگر از انواع سقف‌های مجوف است که مانند سقف U-boot ، مجوف I شکل بوده و به دلیل کارایی دو طرفه دال بتنی، در سال‌های اخیر مورد توجه بسیاری از مهندسان قرار گرفته است. به بیان دیگر، این نوع سقف، یک نوع دال بتنی مجوف یا میان تهی است که بتن میانه دال را با قرار دادن المان‌های پرکننده حذف می‌کنند. در نتیجه، باعث سبک‌تر شدن و کاهش بار مرده آن می‌شود.
 انتخاب المان های پرکننده (ماژول‌های قفسه‌ای) انواع سقف‌های کوبیاکس ایجاد می‌شود. ماژول‌های قفسه‌ای با ضخامت‌های متفاوت در دو نوع تخت و کروی تولید می‌شوند. این ماژول‌ها اغلب به صورت شاخه‌ای در طول‌های ۲.۵ متری ساخته شده و فاصله بین گوی‌ها حدود ۵ سانتی‌متر در نظر گرفته می‌شود.

اجرای سقف کوبیاکس

به‌طور کلی، اجرای سقف کوبیاکس به 5 مرحله تقسیم می‌شود که بارت‌اند از:

  • قالب بندی کف دال و نصب پایه‌های اطمینان
  • اجرای آرماتورهای تحتانی و فوقانی
  • قرار دادن المان‌های پرکننده و متصل کردن آن‌ها به هم و به آرماتورها
  • بتن ریزی و عمل آوری
  • برداشتن قالب‌های زیرین و پایه‌های اطمینان

تفاوت سقف های کوبیاکس با دال بتنی دو طرفه
تفاوت سقف‌های کوبیاکس با دال بتنی دو طرفه در حذف کردن بتن میانی دال است. در سقف‌های کوبیاکس، بتن میانی از طریق المان‌های پرکننده حذف می‌شوند، اما در دال‌های دو طرفه بتن میانی همچنان باقی است.
در سقف‌های کوبیاکس بعد از قرار دادن گوی‌های توخالی، سطح تحتانی و فوقانی آن را با پوسته‌ای از بتن مسلح می‌پوشانند تا باربری آن را بالاتر ببرند. پس برای اجرای این سقف‌ها، از گوی‌های پلاستیکی تو خالی، خرپای فولادی به صورت شبکه‌ای و دال بتن مسلح استفاده می‌شود.
برای کسب اطلاعات بیشتر به سایت آکادمی عمران مراجعه کنید.