سقف کوبیاکس، یکی دیگر از انواع سقفهای مجوف است که مانند سقف U-boot ، مجوف I شکل بوده و به دلیل کارایی دو طرفه دال بتنی، در سالهای اخیر مورد توجه بسیاری از مهندسان قرار گرفته است. به بیان دیگر، این نوع سقف، یک نوع دال بتنی مجوف یا میان تهی است که بتن میانه دال را با قرار دادن المانهای پرکننده حذف میکنند. در نتیجه، باعث سبکتر شدن و کاهش بار مرده آن میشود.
انتخاب المان های پرکننده (ماژولهای قفسهای) انواع سقفهای کوبیاکس ایجاد میشود. ماژولهای قفسهای با ضخامتهای متفاوت در دو نوع تخت و کروی تولید میشوند. این ماژولها اغلب به صورت شاخهای در طولهای ۲.۵ متری ساخته شده و فاصله بین گویها حدود ۵ سانتیمتر در نظر گرفته میشود.
اجرای سقف کوبیاکس
بهطور کلی، اجرای سقف کوبیاکس به 5 مرحله تقسیم میشود که بارتاند از:
تفاوت سقف های کوبیاکس با دال بتنی دو طرفه
تفاوت سقفهای کوبیاکس با دال بتنی دو طرفه در حذف کردن بتن میانی دال است. در سقفهای کوبیاکس، بتن میانی از طریق المانهای پرکننده حذف میشوند، اما در دالهای دو طرفه بتن میانی همچنان باقی است.
در سقفهای کوبیاکس بعد از قرار دادن گویهای توخالی، سطح تحتانی و فوقانی آن را با پوستهای از بتن مسلح میپوشانند تا باربری آن را بالاتر ببرند. پس برای اجرای این سقفها، از گویهای پلاستیکی تو خالی، خرپای فولادی به صورت شبکهای و دال بتن مسلح استفاده میشود.
برای کسب اطلاعات بیشتر به سایت آکادمی عمران مراجعه کنید.